20160705-185635-A-1920x922we
- Jeg tror, at det vil berolige mange familier derude, siger rådmand i Aarhus Kommune Thomas Medom (S). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kommune trodser anbefalinger: Børn kan blive hjemme

13. apr 2020, 17:37
Kommunen anbefaler nu familier med coronasmitte i hjemmet til ikke at møde ind i institutioner og skoler.

Aarhus Kommune vælger nu sammen med blandt andre Aalborg og Odense Kommuner at trodse de officielle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

LÆS OGSÅ: Kommentator - Lars Løkke udstiller Ellemann-Jensen

I Aarhus anbefales børn og voksne, der bor med en coronasmittet, nu til at blive hjemme fra dagtilbud og skole.

Det bekræfter rådmand for børn og skole, Thomas Medom (SF), over for TV2 Østjylland.

- Anbefalinger om det modsatte har været kilde til stor utryghed, så derfor melder vi nu det her ud. Jeg tror, at det vil berolige mange familier derude, siger Thomas Medom til TV2 Østjylland.

I Sundhedsstyrelsens retningslinjer står ellers, at man som udgangspunkt godt kan komme i dagtilbud eller skole, selv om en person i husstanden er blevet konstateret smittet med covid-19.

Men den anbefaling har ifølge rådmanden skabt unødigt stor usikkerhed blandt forældre og ansatte på skoler og i dagtilbud.

- Jeg tror, at vores udmelding faktisk vil få flere børn ud i skolerne og institutionerne, for mange ville ellers have holdt dem hjemme af frygt for smitte fra andre hjem. Nu er forhåbentlig færre utrygge, siger Thomas Medom.

I forhold til familier, hvor enten børn eller voksne er i en særlig risikogruppe, så støtter Aarhus Kommune på det punkt fortsat Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

- Her skal man stadig kontakte sin egen læge for at få klarhed over, om det er forsvarligt at tage på job eller i skole og dagtilbud, slår Thomas Medom fast.

Her har der dog være uklarheder i udmeldingerne fra regeringen og styrelsen, men konklusionen er altså endt på, at det skal bero på en på en konkret sundhedsfaglig vurdering, om børn og ansatte i risikogruppen skal møde op i dagtilbud eller skole efter påske.

Vurderingen skal foretages af den enkeltes praktiserende læge.

LÆS OGSÅ: Mette F. til danskerne - "Det er en svær tid for mange"