Boligminister, Kaare Dybvad (S) har udgivet en bog om udkantsdanmark og forfatter Morten Pape har udgivet en bog omkring 'Urbanplanen', et socialt boligkompleks på Amager. Foto: Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix/Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Podcast: Minister og kendt forfatter diskuterer: Vil vi bo blandet?

15. jan 2020, 16:04
I denne podcast kan du høre boligminister Kaare Dybvad fortælle om arbejdet med en ny boligpolitik og forfatter Morten Pape om, hvorfor vi bor, hvor vi gør, og hvordan vi kan ændre udviklingen.

Vil vi bo tæt på folk, der er anderledes end os selv?

Det handler denne podcast om - som er den fjerde i rækken produceret i forbindelse med tænketanken Ceveas "Progressive Mødested". 

Ghettoer og billige boliger blev blandt andet diskuteret af boligminister Kaare Dybvad (S), som fortalte om regeringens indsats for at sikre mere blandede boligområder. Han mener ikke, at staten bør bygge nye boligblokke. 

LYT OGSÅ TIL: A4 Lyd: Der er behov for et opgør med den økonomiske tænkning

Forfatter til bogen "Planen", Morten Pape, fortæller, om sin opvækst i et socialt boligbyggeri, der i dag ville være kommet på ghetto-listen. Han kommer med forslag til, hvordan han ser, at man skal komme de opdelte boligområder til livs og fortæller om, hvordan en dansklærer var med til at få ham ud af ghettoen. 

Hvis du kun vil høre Morten Pape, kan du trykke her. 

Endelig fortæller sociolog Stefan Bastholm Andrade, hvorfor folk omgiver sig med andre, der ligner dem selv. Derudover råder han også folk til at tale om Matador over frokosten på arbejdet i stedet for om græske tragedier. 

Hvis du vil springe direkte til forskeren, kan du trykke her

Her kan du høre hele podcasten: