A-kasser klar til at bevise, at de er bedre end jobcentre

BeFunky-collage__5_
- A-kasserne er bedst til at hjælpe de dagpengeledige i arbejde, fordi vi kender vores medlemmer, mener Torben Poulsen, formand for Danske A-kasser og leder for Dansk Metals A-kasse.
3. jan. 2020 06.03
Fra årsskiftet har ni udvalgte a-kasser fået overdraget det fulde ansvar for jobindsatsen i de første tre måneder, efter at et medlem bliver ledig. En fuldstændig rigtig beslutning, siger formand for Danske A-kasser. I FOA A-kasse glæder man sig til at sætte endnu mere blus på jobformidlingen uden om landets jobcentre.

Tusindvis af dagpengeforsikrede slipper nu for at skulle til samtale i både a-kassen og hos jobcentret i de første tre måneder, efter at de er blevet ledige. I stedet skal de kun komme til møder i deres a-kasse.

Det er den primære konsekvens af en ny forsøgsordning, der trådte i kraft på det nye årtis første dag, og som skal være med til at gøre beskæftigelsesindsatsen mere enkel, overskuelig og hurtig for både arbejdstagere og arbejdsgivere.

LÆS OGSÅ: 3F: Vi er bedre end jobcentrene til at få ledige i job

- Forsøgsordningen er fuldstændig rigtig set. A-kasserne er bedst til at hjælpe de dagpengeledige i arbejde, fordi vi kender vores medlemmer, vi kender arbejdsmarkedet, og så har vi også den kæmpe fordel, at vi kan sætte ind med en tidlig indsats allerede i opsigelsesperioden, siger Torben Poulsen, formand for Danske A-kasser og leder for Dansk Metal A-kasse.

Glemt kodeord