Efter dom i Højesteret:
65-årige Jeppe blev fyret fra fleksjob: Nu vil S-profil hindre, at det sker for andre

BeFunky-collage__5_
Højesteret slog onsdag fast, at det var i orden, da Jeppe Lund Hansen (til venstre) blev fyret, alene fordi han havde nået folkepensionsalderen. Nu vil Socialdemokratiets beskæfigelsesordfører Leif Lahn Jensen (til højre) have ændret loven. Foto: Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix / Privatfoto
18. apr. 2019 08.30
Alle, der gerne vil og kan, skal have mulighed for at arbejde i fleksjob, også efter at de har passeret pensionsalderen, siger Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen.

Det er urimeligt, at arbejdsgivere kan komme afsted med at fyre medarbejdere i fleksjob, alene med den begrundelse, at de har nået folkepensionsalderen.

Det mener Socialdemokratiets beskæfigelsesordfører Leif Lahn Jensen, som nu vil have ændret lovgivningen, så fleksjobbere får mulighed for at fortsætte på arbejdsmarkedet, når de har passeret pensionsalderen.  

 - Alle, der gerne vil og kan, skal have mulighed for at arbejde i fleksjob, også efter at de har passeret pensionsalderen, siger Leif Lahn Jensen.

Meldingen kommer, efter at Højesteret onsdag i en ny dom slog fast, at det var i orden, da en arbejdsgiver i 2017 fyrede den 65-årige Jeppe Lund Hansen, alene fordi han havde nået folkepensionsalderen. Det betød nemlig, at arbejdsgiveren - en fynsk møbelvirksomhed - ikke længere modtog løntilskud fra kommunen.

Glemt kodeord