56 indbrud anmeldt juleaftensdag

Indbrud
Indtil videre er det politiet på Fyn og i Nordsjælland, der har fået flest anmeldelser om indbrud torsdag. Foto: Anders Debel Hansen/STF/Ritzau Scanpix
25. dec. 2020 10.50
Indtil videre er det politiet på Fyn og i Nordsjælland, der har fået flest anmeldelser om indbrud torsdag.

Landets politikredse har fredag morgen kendskab til 56 anmeldelser om indbrud i boliger begået 24. december. Det oplyser Rigspolitiet, der fører statistik over indbrud i juletiden.

Dermed har politiet modtaget i alt 305 anmeldelser siden 18. december, som i politiets opgørelse tæller som starten på julesæsonen.

Umiddelbart tyder tallene på et fald i antal indbrud, men det kan være svært at sammenligne med de foregående år allerede første juledag, da mange anmeldelser kan komme i dagene efter.

Tallene er opgjort på gerningstidspunktet og ikke på tidspunktet for anmeldelsen. Derfor vil eksempelvis en anmeldelse til politiet 26. december af et indbrud begået 24. december senere blive føjet til de 305.

De foregående tre år har der været anmeldt mellem 607 og 641 indbrud mellem 18. december og 24. december.

Baseret på de tal, der forelægger fredag morgen, er det Nordsjællands Politi og Fyns Politi, der har modtaget flest anmeldelser indtil videre. Her har man fået henholdsvis 13 og 12 anmeldelser.

Rigspolitiet offentliggør dagligt en opdatering af statistikken over indbrud indtil 28. december.

/ritzau/