20200922081417354_1000
RB PLUS Stigende smittetal får partier til at foreslå mere hjemmearbejdeÆgteparret Mette Holm Simonsen, kontorchef i Styrelsen for It og Læring, og Jakob Jørgensen, forretnings-og systemudvikler i Københavns Kommune, var blandt den store gruppe af danskere, der arbejdede hjemme i foråret. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

40 procent arbejdede hjemme under nedlukningen i foråret

22. sep 2020, 8:38
Folk i hovedstadsområdet og ansatte inden for it og kommunikation er dem, der har arbejdet mest hjemme.

40 procent arbejdede hjemme regelmæssigt eller nogle gange under coronanedlukningen i foråret.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Der er tale om en stigning fra 28 procent i 2019. Niveauet af hjemmearbejde i år er ikke set højere før.

Hvis man ser på brancher, arbejdede flest hjemme inden for information og kommunikation.

Det dækker blandt andet personer, der arbejder inden for tv og radio og it-konsulenter.

Derefter kommer branchen finansiering og forsikring. Ud over banker tæller det realkreditselskaber og forsikrings- og pensionsselskaber.

Den laveste andel af hjemmearbejde var i brancherne handel og transport.

- Handel og transport er områder som bilhandel, supermarkeder, transport, hoteller og restauranter, siger Martin Faris Sawaed Nielsen, der er fuldmægtig i Danmarks Statistik.

- Bygge og anlæg er for eksempel bygningsinstallatører og byggeentreprenører. Det er altså områder, hvor det ofte vil være svært at varetage arbejdet hjemmefra, siger Martin Faris Sawaed Nielsen i en kommentar.

Fordelt på landsdele var der flest på hjemmearbejde i Region Hovedstaden. Her arbejdede halvdelen hjemme under nedlukningen. Lavest var andelen i Region Nordjylland med knap hver tredje på hjemmekontoret.

- Forskellene i regionerne afspejler også, at der er forskellige typer af arbejdspladser i de forskellige regioner, siger Martin Faris Sawaed Nielsen.

/ritzau/