UNDERSKUD:
4 ud af 10 danskere: Arbejdet er bare for meget

1770
Industrien indgik i går en overenskomst, der bl.a. indeholder en række forbedringer for børnefamilier. Og det er der tilsyneladende  brug for, viser målingen fra A4. Det er særligt danskere i børnefamilie-alderen, der har svært ved at få enderne til at mødes. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix
12. feb. 2017 22.00
Arbejdet fylder for meget i vores liv, siger fire ud af ti lønmodtagere. For de 30-39 årige gælder det over halvdelen ifølge ny undersøgelse. I samme aldersgruppe har hver syvende dagligt problemer med at få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen. Vi vil have mulighed for at spare fritid op til hårde tider, lyder ønsket fra næsten hver anden danske lønmodtager.

Vi danskere er kendt som en af de befolkninger i verden, som arbejdet betyder mest for. Vi er i langt højere grad end borgere i mange andre lande parate til at arbejde, også selv om vi ikke har brug for pengene, viser undersøgelser. Fordi arbejdet udgør en stor del af vores identitet og sociale netværk.

Men det kan tilsyneladende også blive for meget af det gode.  En stor del af danskerne – 42 procent - mener i hvert fald, at arbejdet fylder for meget i deres liv.

Det fremgår af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 blandt et repræsentativt udsnit af danskere i arbejde.

Der er ingen tvivl om, at især familie og børn kan få mange lønmodtagere til at synes, at arbejdet i for høj grad gør krav på dem. I aldersgruppen 30-39 år, hvor man typisk etablerer sig i familier, mener hver anden, at arbejdet fylder for meget i deres liv. Det gør til sammenligning kun 31 procent af de 60-70 årige.

Glemt kodeord