Formanden for 3F Kastrup, Henrik Bay-Clausen, ønsker mere klarhed over, hvordan SAS-ansatte står i forhold til at få løn. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

3F om SAS-hjemsendelser: Giv klar besked om løn

15. mar 2020, 19:09
Meld klart ud om, hvordan de ansatte er stillet lønmæssigt, lyder det fra 3F efter meldingen om, at SAS sender ansatte hjem.

SAS sender op til 10.000 ansatte hjem midlertidigt, da selskabet grundet corona-krisen er nødt til at lade de fleste fly stå på jorden.

LÆS OGSÅ: Grænselukninger - EU-chef advarer om tomme hylder

Men det står endnu ikke klart, hvordan medarbejderne står lønmæssigt. Og det er helt uforståeligt, siger formanden for 3F Kastrup, Henrik Bay-Clausen. Det skriver Fagbladet 3F.

- Det er dybt beklageligt, det der sker. Jeg forstår godt, at man sætter fly på jorden, siger Henrik Bay-Clausen til Fagbladet 3F og fortsætter:

- Men det er til gengæld helt uforståeligt, at SAS ikke meldt klart ud over for medarbejderne, for eksempel 3F’erne, om de vil bruge den støtteordning, som regeringen netop har lagt frem, siger Henrik Bay-Clausen.

Hjemsendelsen svarer til omkring 90 procent af den samlede arbejdsstyrke i flyselskabet.

I Danmark drejer det sig om, at man sender omkring 4.000 ud af 4.200 ansatte hjem.

Og det rammer 3F’erne. Der er omkring 1.500 danske SAS-medarbejdere, der arbejder inden for 3F’s område med at losse og laste fly, håndtere luftfragt og vedligeholde flyvemaskinerne.

LÆS OGSÅ: Tyskland lukker grænsen til Danmark