- Det siger sig selv, at lovgivningen skal respekteres, skriver Per Christensen på Twitter. Foto: Henning Bagger / Scanpix

3F-formand om lufthavns-trusler: "Absolut ikke i orden"

11. sep 2019
Per Christensen tager nu afstand fra trusler mod SAS-vikar i Kastrup Lufthavn.

Formand Per Christensen fra 3F tager afstand fra brug af trusler, som en medarbejder i Københavns Lufthavn er blevet udsat for.

- Det er absolut ikke i orden at udsætte kolleger for trusler, som det desværre er sket. Det siger sig selv, at lovgivningen skal respekteres, skriver Per Christensen på Twitter.

LÆS OGSÅ: Krifa-formand om lufthavns-sag: "Voksenmobning af værste skuffe"

Meldingen kommer efter en episode i juli blandt tre bagagemedarbejdere fra SAS Ground Handling (SGH), hvor en vikar bliver presset til at melde sig ind i 3F af en nu tidligere næstformand i SGH.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Arbejdsliv her

Episoden er dokumenteret i en lydoptagelse af Berlingske tirsdag. Da vikaren mødte på arbejde onsdag, nedlagde kollegerne arbejdet for tredje gang.

Det er ikke muligt at få en uddybende kommentar fra Per Christensen af personlige årsager. Der henvises til lokalformanden for 3F Kastrup, Henrik Bay Clausen.

- Jeg tager afstand fra det, jeg hører i lydfilen, og efterfølgende er næstformanden blevet sanktioneret ret hårdt. Pågældende har trukket sig, siger Henrik Bay-Clausen

Ligeledes melder beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), at han lægger afstand til fagforeningspresset.

- Jeg mener det er under al kritik at true eller tvinge nogen til bestemte foreningsmedlemskaber. Uanset hvem, hvor og hvornår det sker, skriver ministeren på Twitter.

/ritzau/