Dan Duck har ikke solgt noget, siden kontrolrapporten i december blev offentliggjort. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

35 fyret på slagteri: Må lukke uden erstatning

2. mar, 16:42
Slagteriet Dan Duck i Struer er truet af lukning, hvis ikke virksomheden får erstatning fra Fødevarestyrelsen.

En fejlagtig kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen lige inden jul har fået omfattende konsekvenser for slagteriet Dan Duck i Struer. Indtil videre har 35 ansatte nemlig fået sparket, mens produktionslinjen er sat i stå. Og hvis ikke slagteriet får en økonomisk erstatning fra styrelsen, må biksen lukke og slukke, skriver food-supply.dk. 

LÆS OGSÅ: EU med drastisk corona-udmelding

Virksomhedens indehaver og direktør, Hardy Eskildsen, forklarer over for mediet, at man stadig døjer med negative følgevirkninger af kontrolrapporten fra december. Her konstaterede styrelsen fejlagtigt, at der var afføring på ænderne, og at de ansatte ikke vaskede deres hænder. 

Efterfølgende måtte styrelsen dog trække rapporten tilbage, da det kom frem, at medarbejderne på slagteriet kunne vaske hænderne et andet sted, som ikke indgik i kontrollen. 

Hardy Eskildsen henviser til, at Dan Duck i efteråret investerede mere end tre millioner kroner med henblik på at kunne slagte høns. Lige inden jul købte slagteriet også en ny maskine til to millioner kroner.

- Så vi er ude i tovene. Vi ønsker ikke at skyde flere penge ind i virksomheden, og hvis man gik ind og så på regnskabet nu, ville det fremgå, at egenkapitalen er brugt. Så vi er simpelthen nødt til at lukke, hvis ikke vi får en erstatning, siger direktøren til food-supply.dk.

Dan Duck har ikke solgt noget overhovedet, siden kontrolrapporten i december blev offentliggjort.

LÆS OGSÅ: Bil kører i grøften - To børn svæver mellem liv og død