Ambulance, brandvæsen og politi var til stede på gården i Thy. Foto: Per øxenholt/Ritzau Scanpix

27-årig klemt ihjel: Arbejdsgiver får strakspåbud

16. feb 2020, 15:06
En arbejdsgiver har fået et strakspåbud, efter en af hans ansatte blev dræbt i en arbejdsulykke for ti dage siden.

Den 6. februar døde en 27-årig landbrugsmedarbejder, da han blev klemt under en 400 kilo tung halmballe på en gård i Thy.

Arbejdsgiveren, Lars Erik Korsgård, har fået et strakspåbud af Arbejdstilsynet. Det skriver TV MIDTVEST, der har fået aktindsigt i sagen.

LÆS OGSÅ: Partier kritiserer embedsfolks rolle i lukningen af Radio24syv

- I har fået påbud om at sikre, at der er truffet effektive foranstaltninger til at forebygge risiko for sammenstyrtning eller nedstyrtning af bigballer, står der i ifølge TV MIDTVEST i påbuddet.

Ulykken skete, da landbrugsmedarbejderen skulle give hø til grisene.

Han havde fået at vide, at han skulle bruge af to halmballer, der stod på gulvet i laden. Men i stedet havde den 27-årige taget fra en anden halmballe, der blev ustabil og faldt ned over ham.

LÆS OGSÅ: Overlægernes formand advarer: 'Vi er massivt bekymrede for patientsikkerheden'

- Jeg har fået at vide af Arbejdstilsynet, at jeg skal instruere mine medarbejdere i, hvordan man skal gøre, men det har jeg gjort mange gange. Arbejdstilsynet har sagt til mig, at der ikke er noget som helst galt. Man vil altid modtage et påbud, når der sker sådan en forfærdelig ulykke her, og det er frygteligt det, der er sket, fortæller arbejdsgiver Lars Erik Korsgård til TV MIDTVEST.