19-årig smedelærling er ny formand for 70.000:
’En erhvervsuddannelse er langt fra en lukket dør’

Julie_K_Madsen
Julie Kølskov Madsen blev i marts valgt til formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation. Hun startede på posten den 3. april. Foto: Privat
20. apr. 2021 06.30
Står det til Erhvervsskolernes Elevorganisations nye formand Julie Kølskov Madsen, skal erhvervsskolerne af med sit ry om at være uddannelse for dem, der ikke var kloge nok til at komme på gymnasium. Og det skal også være slut med at få undervisning ved forældede maskiner.

Der står en mission øverst på dagsordenen for den 19-årige Julie Kølskov Madsen i rollen som ny formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO).

LÆS OGSÅ: Eksperter: Automatiske nedlukninger rammer svage børn hårdt

- Jeg vil gerne gøre det langt mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse. Vi skal gøre op med de fordomme, der modkæmper elevernes faglige stolthed. Og så skal vi væk fra rygtet om, at det er en uddannelse, man tager, fordi man ikke var klog nok til at komme ind på et gymnasium.

For Julie Kølskov Madsen fra Nykøbing Falster var det netop et aktivt tilvalg at tage en erhvervsuddannelse. Hun er ved siden af posten som formand for elevorganisationen også i gang med at uddanne sig til smed.

Glemt kodeord