Negativ rekord:
1636 nye smittetilfælde er registreret i Danmark

28. nov. 2020 16.15
Selv om antallet af nye coronatilfælde er rekordhøjt, falder antallet af indlagte med fem personer.

Der er registreret yderligere 1636 coronatilfælde det seneste døgn.

Det viser opgørelsen fra Statens Serum Institut lørdag eftermiddag.

Det er det hidtil højeste antal nye smittetilfælde for en enkelt dag under epidemien.

Men det skal ses i sammenhæng med et rekordhøjt antal test. Ikke færre end 100.197 prøver ligger til grund for dagens tal.

Antallet af indlagte falder med fem personer til 249. Der er yderligere syv coronarelaterede dødsfald. Totalt set er 823 personer afgået ved døden, efter at de tidligere har haft påvist covid-19.

- Det er altid ærgerligt, når vi sætter ny rekord, men man skal huske på, at det er med et rekordstort antal testede, siger Joachim Hoffmann-Petersen, overlæge og talsmand for landets intensiv- og anæstesilæger, om lørdagens rekordhøje smittetal.

- Når man tester mere vil man også finde mere. Vi har nok et mørketal, der er meget lille i forhold til foråret, hvor det var ganske stort. De fleste med corona bliver opdaget, siger han.

Selv om antallet af indlagte ligger stabilt omkring 250, kan man ifølge talsmanden mærke presset blandt kollegerne.

- Der er mange steder, hvor man begynder at kunne mærke presset. Der er mange afdelinger, hvor man nu skal tage beslutninger om at udskyde operationer og ambulante behandlinger.

Der er 42 coronasmittede indlagt på landets intensivafdelinger. Heraf er 27 personer så syge, at de får hjælp fra en respirator til at trække vejret.