HK Handel og Dansk Erhverv Arbejdsgiver forhandler Landsoverenskomsten for butik, der omfatter over 150.000 ansatte. Arkivfoto. Foto: Axel Schütt/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

150.000 danskere må kigge langt efter aftale

17. feb, 09:57
Efter lange forhandlinger i weekenden er det ikke lykkedes HK Handel og Dansk Erhverv Arbejdsgiver at nå frem til et resultat.

Det trækker ud med at nå til enighed om løn- og arbejdsvilkår for over 150.000 ansatte, der er omfattet af Landsoverenskomsten for Butik. 

LÆS OGSÅ: Over hele landet tvinges kommunalt ansatte til at skodde smøgerne: 'Vi mener det seriøst'

- Det er nogle vanskelige forhandlinger, og der er stadig væsentlige elementer, der skal løses, siger Per Tønnesen,der er formand for HK Handel, i en pressemeddelelse

Parterne har derfor afbrudt forhandlingerne søndag aften og vil bruge de næste par dage til at analysere mulighederne for at nå et resultat.

- Vi forventer stadig at nå et godt resultat, men lige nu går det utrolig langsomt. Selv en snegl er et hurtigt dyr på savannen, hvor vi befinder os nu, siger Per Tønnesen.

Kravene fra HK Handel baserer sig på mere end 2.500 ønsker fra aktive medlemmer, der omfatter alle overenskomstens bestemmelser. De krav, HK Handel har stillet, omfatter derfor alle overenskomstens bestemmelser.

Den nuværende overenskomst for butiksansatte udløber den 1. marts 2020.