20200312-174832-L-1920x1096we
Antallet af danskere, der melder sig ledige som følge af den nuværende coronakrise, stiger markant. (Arkivfoto) Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Eksplosion i løbet af ugen: 14.700 flere i køen af ledige

19. mar 2020, 13:04
I alt 14.700 danskere har meldt sig ledige i denne uge, hvilket er fire gange højere end normalt.

Antallet af danskere, som på grund af coronakrisen må stille sig køen af ledige, vokser og vokser. Således meldte 3720 personer sig ledige onsdag, oplyser Beskæftigelsesministeriet, som for anden dag opdateret antallet af nyledige som følge af corona-virussets udbredelse i Danmark, i en pressemeddelelse

LÆS OGSÅ: Kæmpe nedbrud - 700.000 danskere er ramt

Det er 2.748 flere end på en normal onsdag, som i gennemsnit har 972 nytilmeldte i de senere år.

- Som jeg har sagt flere gange, så vil regeringen gøre alt, der skal til for at sikre dansk økonomi og danske arbejdspladser. Uanset hvad vi gør, så vil sundhedskrisen desværre have indflydelse på vores arbejdsmarked, hvilket stigningen i antallet af ledige viser. Derfor er det også meget positivt, at alle partier på Christiansborg har taget ansvar og forhandlet en solid aftale sammen i nat, siger den socialdemokratiske beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og tilføjer:

- Aftalen er endnu et bidrag til at holde hånden under danske arbejdspladser. Vores opgave er at sikre, at det i mindst mulig omfang går udover folks arbejde og levebrød. Det gælder også ledige, herunder ledige på dagpenge, som nu ikke længere skal bruge af deres dagpengeret i de næste tre måneder.

Cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), Erik Bjørsted, vurderer, at indgrebet vil have en gavnlig effekt. 

- Vi skal ikke bilde os selv ind, at arbejdsløsheden ikke kommer til at vokse de kommende måneder, men dagens historiske aftale, som et samlet folketing står bag, vil bidrage til at tage toppen af stigningen i arbejdsløsheden, siger han og tilføjer:

- Det er rigtigt positiv, at de dagpengeklip arbejdsløse bruger her under Coronakrisen ikke kommer til at tælle med i det samlede forbrug af dagpengeklip. Det kan dog vise sig, at der er behov for mere. Det næste skridt kunne være en midlertidig forhøjelse af dagpengene.

LÆS OGSÅ: Topforhandler er smittet med coronavirus