Der er tomt i mange danske gader og stræder som her på Strøget i det centrale København. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Stor søgning: Tusindvis af selvstændige har søgt corona-nødhjælp

3. apr 2020, 17:42
Små virksomheder og freelancere kan få op til 23.000 i kompensation for tab i omsætningen under coronakrisen.

13.618 selvstændige eller freelancere, der er presset af coronakrisen, har de seneste to dage søgt om kompensation under den hjælpepakke, som Folketinget vedtog i marts.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Hjælpepakken er for selvstændige med op til ti ansatte eller freelancere. Man kan få dækket op til 75 procent af den tabte omsætning op til 23.000 kroner om måneden.

Ordningen er for eksempel rettet mod frisører, tømrere, massører, fotografer eller kunstnere.

Ordningen er vedtaget for at hjælpe virksomheder, som er klemt af coronavirusset og den lang række af restriktioner, som er fulgt med.

For at kunne få del i ordningen skal man mindst have indtægter på 10.000 kroner om måneden.

Samtidig skal man have oplevet eller forvente, at indtægterne falder med 30 procent under coronakrisen.

Der blev åbnet for ansøgninger 1. april, og Erhvervsministeriet forventer, at langt flere vil stige i den kommende tid. Der er afsat ti milliarder kroner til ordningen.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) håber, at ordningen kan hjælpe pressede virksomheder gennem krisen.

- Der er rigtig mange selvstændige og ejere af små virksomheder, som har kæmpet for at gøre en drøm til virkelighed og som nu har ondt i maven over, at livsværket vakler på grund af corona-udbruddet.

- Derfor er jeg også glad for at se, at så mange allerede har fået sendt deres ansøgning afsted, siger han i pressemeddelelsen.

Hjælpepakken er en blandt flere, som er vedtaget under coronakrisen.

Der er også lavet en hjælpepakke, hvor man kan få dækket en del af sine faste udgifter, hvis omsætningen er faldet mere end 40 procent. Der er dog ikke åbnet for ansøgninger endnu for den pakke.

/ritzau/