»Vi skal turde sige det, hvis vi er udkørte og har mistet overblikket og trænger til hjælp,« siger erhvervspsykolog Pernille Rasmussen og taler for langt større åbenhed om stress og fokus på trivsel. Foto: Gitte Redder, Ugebrevet A4.

Midt i en stresstid: Vi kan jo ikke være konkurrencedygtige og produktive, hvis vi alle sammen er sygemeldte med stress

25. aug 2018
Der er alt for meget brandslukning og for lidt forebyggelse af stress, mener erhvervspsykolog Pernille Rasmussen. Hun ser gerne, at det bliver obligatorisk for alle ledere at tage et kursus i håndtering af stress. At skabe trivsel på en arbejdsplads starter oppefra og skal forplante sig ned, siger hun.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

»Der er desværre meget skyld og skam omkring stress, og det skal vi væk fra. Stress er ikke ledernes skyld, og det er ikke medarbejdernes skyld. Vi skal ikke pege fingre, men samarbejde og sætte ind på alle niveauer for at løse stress-problemet.«

Det siger erhvervspsykolog Pernille Rasmussen. Hun ærgrer sig over stress-situationen i Danmark, hvor 17.000 danskere dagligt er sygemeldte med stress, og hver femte lønmodtager inden for de seneste måneder har haft søvnbesvær, hjertebanken eller andre stress-symptomer.

Prøveabonnement

Har du fået lyst til at læse mere?

Du kan oprette et gratis
prøveabonnement
— det stopper automatisk efter 4 uger.

God fornøjelse!

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?