Mette Frederiksen talte til danskerne fra sit køkken. Hun har i de seneste dage lidt af et maveonde. Foto: Foto: Scanpix

Mette F. taler fra sygesengen: "Jeg ligner sikkert noget, der er løgn"

7. maj 2019
Mens statsminister Lars Løkke Rasmussen udskrev valg fra Folketingets talerstol, forsøgte S-formand Mette Frederiksen at komme til hægterne efter et maveonde derhjemme.

Den sygdomsplagede S-formand Mette Frederiksen måtte tirsdag eftermiddag kommentere statsministerens valgudskrivelse via Facebook. I en live-video forklarer hun, at hun har kastet op siden søndag morgen, men at hun har det bedre nu. 

-  Det er noget af det mest syrede, jeg har oplevet. Jeg har fået en madforgiftning af de rigtig grimme, siger Mette Frederiksen, der var så sløj, at hun blev indlagt. Tirsdag eftermiddag var dog hun udskrevet og talte til sine Facebook-følgere hjemme fra sit køkken.

- Jeg ligner sikkert noget, der er fuldstændig aldeles løgn, erklærer hun.

Partiformanden har meldt afbud til aftenens partilederdebatter på DR1 og TV2, men hun forventer at være klar i løbet af få dage. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Arbejdsliv her

-  Nogle gange bliver man syg, og det blev jeg bare på et uheldigt tidspunkt, siger Mette Frederiksen, der på live-videoen beskriver sig selv om en 'socialdemokratisk formand, der er noget mere slatten, end hun plejer at være.'

Det blev dog også til en stribe politiske budskaber fra Socialdemokratiets formand, der fremhævede klimaet og tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet som centrale temaer i valgkampen.

Desuden lagde hun vægt på det brede samarbejde.

- Der er nu 13 opstilingsberettigede partier. Vi går til valg på at etablere en regering, der består af ét parti, men vi vil samarbejde bredt. Der er ikke ét parti, som vi vil gøre alting med, men jeg ved til gengæld, at vi kan gøre det hele, hvis vi kan samarbejde bredt, erklærede Mette Frederiksen.

Partiet Stram Kurs har S-formanden dog ikke i sinde at samarbejde med, lod hun forstå.  

- I kommer ikke til at se et Socialdemokrati i denne valgkamp, der hakker på alle. Vi lægger op til bredt samarbejde og vil holde fokus på vores egen politik. Ja, der er uenigheder, men når vi sætter os ved forhandlingsbordet efter valget, skal vi skabe indhold for jer, siger Mette Frederiksen.