Hver femte ældre er i risiko for at blive underernæret under indlæggelse. I hjemmeplejen er det seks ud af ti, der er i fare for at blive underernæret. Ved at sætte ind mod underernæring opnåede Herlev Hospital et fald på 46 procent i genindlæggelser blandt ældre, som blev fulgt af en klinisk diætist ved udskrivelsen. Foto: Scanpix/Søren Bidstrup

SVIGT: Man fastholder systematisk borgerne i underernæring

9. mar 2016
Underernæring i sundhedssystemet koster det danske samfund milliarder af kroner og forringer livskvaliteten hos en lang række borgere. Kost Ernæringsforbundet efterlyser sammen med 15 andre interesseorganisationer en national handleplan.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Underernæring er Danmarks skjulte sundhedsproblem. Det er udmeldingen, hvis man spørger en lang række interesseorganisationer i Danmark, der har problematikken tæt inde på livet.

På trods af, at problemet med underernæring har været velkendt i årevis - både i kommuner, regioner og i det politiske system - sætter man ikke effektivt ind. Voldsomt skuffende, lyder udmeldingen fra Karen Hækkerup, administrerende direktør for Landbrug og Fødevarer, en af de 16 interesseorganisationer bag et opråb til politikere og beslutningstagere.

Prøveabonnement

Har du fået lyst til at læse mere?

Du kan oprette et gratis
prøveabonnement
— det stopper automatisk efter 4 uger.

God fornøjelse!

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?