Lars Olsen har skrevet bogen 'Kampen om seniorårene', hvor han kritiserer efterlønsreformen og den kommende ændring af pensionsalderen til 68 år. Det rammer mennesker med korte uddannelser og fysisk arbejde urimelig hårdt, mener han. Foto: Scanpix/Marie Hald

Seniorproletariat: Kritik: Nedslidte danskere får Europas højeste pensionsalder

4. nov 2015
En gruppe seniorer er for syge til at arbejde videre, men bliver nødt til det. Andre skal stå til rådighed for et arbejdsmarked, som ikke vil have dem. Og nu skal pensionsalderen stige yderligere. Reformerne af efterlønnen og pensionsalderen vil vise sig at være lige så uholdbare som dagpengereformen, mener forfatter Lars Olsen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Jordomsejling, golf og seniorhøjskole. Det er det otium, vi alle drømmer om. Men for flere og flere danskere byder alderdommen nærmere på slidgigt, smertestillende og diskusprolapser.

Afviklingen af efterlønnen og den stigende pensionsalder resulterer i et voksende seniorproletariat. Det siger forfatter og samfundssdebattør, Lars Olsen, i sin nye bog 'Kampen om seniorårene', som han udgiver i dag i samarbejde med FOA.

Prøveabonnement

Har du fået lyst til at læse mere?

Du kan oprette et gratis
prøveabonnement
— det stopper automatisk efter 4 uger.

God fornøjelse!

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?