Efter lang tids tavshed kaster HK-formand Kim Simonsen sig nu ind i kampen om at blive den næste formand for LO.  Foto: HK

INTERVIEW: HKformand Kim Simonsen vil til tops i LO: Vi trænger til nye sejre

5. feb 2015
Der bliver rift om formandsposten i LO, efter at HKformand Kim Simonsen torsdag meddelte sin hovedbestyrelse, at han stiller op til den mest indflydelsesrige post i dansk fagbevægelse. Kim Simonsen mener, at fagbevægelsen trænger til nye sejre efter hårde år med vigende indflydelse.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Rygterne om Kim Simonsens kandidatur til LO-formandsposten har svirret i måneder. Men formanden for Danmarks næststørste fagforbund med mere end 200.000 erhvervsaktive medlemmer har klappet i, når journalister og fagligt aktive har afkrævet ham et svar.  Men nu har Kim Simonsen meddelt HK’s hovedbestyrelse, at han vil helt til tops i LO.

»Jeg stiller op, fordi jeg tror, at jeg har noget at byde på. Og tror jeg på, at fagbevægelsen har noget at byde på. Min vision er et kampberedt LO, der er i stand til at fyre fagpolitiske og politiske ideer af på baggrund af de udfordringer, som samfundet står overfor. Når renten falder, olieprisen halveres, og Rusland er i krise, er vi klar med svar, der giver tryghed, men også peger fremad for lønmodtagerne,« lyder budskabet fra Kim Simonsen.

Prøveabonnement

Har du fået lyst til at læse mere?

Du kan oprette et gratis
prøveabonnement
— det stopper automatisk efter 4 uger.

God fornøjelse!

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?