Fleksibel arbejdstid er godt for familielivet - men det ender ofte med, at medarbejderen arbejder flere timer end kollegerne, der tilbringer hele arbejdsdagen på kontoret. Her er det Nikolaj Astrup og Michelle Rødgaard, der arbejder kortere tid på projekter, hvor der er brug for deres evner inden for rejse- og konsulentbranchen. De har ikke nogen fast kontorplads, men bruger arbejdscaféen Republikken på Vesterbro i København som arbejdssted. (Arkivfoto fra 2014) Foto: Christian Liliendahl, Scanpix

Grænseløst arbejde: Fleksibel arbejdstid fører op til fem timers længere arbejdsuge med sig

1. jun 2017
Fleksibilitet har længe været hyldet som vejen til det gode liv, hvor fritid og arbejde er i balance. Men forskning viser, at fleksible arbejdstider fører til længere arbejdsdage måske fordi medarbejderne føler sig i gæld til arbejdsgiverne. Fleksibilitetens skyggesider kan lede til stress og mere intenst arbejde, siger eksperter.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

For forældre med små børn kan det virke som et ubetaleligt gode selv at kunne bestemme sine arbejdstider. Når lille Karl er kommet lidt for sent i seng, får han bare lov at sove længe, for far kan møde senere. Og når der skal være børnefødselsdag, tager mor tidligt hjem for at pynte op og lave slikposer.

Mange lønmodtagere har i flere år efterspurgt mere fleksible arbejdstider, der bliver set som et de helt store personalegoder. Men ny forskning viser, at det ovenstående scenarie ikke er normen.

Prøveabonnement

Har du fået lyst til at læse mere?

Du kan oprette et gratis
prøveabonnement
— det stopper automatisk efter 4 uger.

God fornøjelse!

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?